Ingatlan Keresés
Kategória
Használati módja
Elhelyezkedés
Rendezettség
Találat/oldal
Gyorskeresők
Híreink
"Mit tehetünk, ha téved a földhivatal? " >
2006.10.03
"Senkit nem kímél az ingatlanadó? " >
2006.10.10
"Az ördög a részletekben " >
2006.10.25
 
Bemutatkozás

Tisztelt Látagatónk!

MIKSZ - Garancia a magas szintű szakmai hozzáértésre

2003-ban, országosan az első olyan összefogást egyesülést kezdeményeztük, ami a Főváros határain kívül megvalósult. Mai nap már több megyeszékhely követte példánkat, ami arra enged következtetni, bizony egy nagyon hiányzó űrt töltenek be a hozzánk hasonló társulások, csoportulások, akik szintén a szakma becsületének, jó hírnevének visszaállítására, erősbítésére törekednek.

Mivel az ingatlanforgalmazóknak, értékbecslőknek, ingatlanközvetítőknek nincs külön kamara jellegű átfogó szervezetük, így fokozottan nehéz az ehhez a körhöz tartozó tevékenységek szabályozására, esetlegesen érdekképviseletre irányuló kezdeményezések jobbító szándékú lépései illetve a nyilvánosság elé vitele. Ennek hiányában viszont nehezen kapnak teret a modernizáló, haladó lépések.

A Miskolci Ingatlanközvetítők Szövetségének megalakulása, regionálisan kívánta megalakulásával elősegíteni a piaci helyzetet letisztulását, valamint fő célul tűzte ki a szolgáltatásokat igénybe vevő, igen tisztelt nagy közönség érdekeinek képviseletét.

A 2002 év végi tervezőmunkát követően, 2003 márciusában alakult meg a Miskolci Ingatlanközvetítők Szövetsége. A tíz alapító cég közös célkitűzéseit, tenni akarását valamint elhatározottságát több akadályon, komoly kitartást bizonyítva sikeresen indította el. Ezt követő lassú folyamat során a megalakulástól számítva, mára már több új taggal is gazdagodva erősödött tovább a kijelölt szellemiségében.

Máig elért sikereinek, eredményeinek elősegítőjeként ki kell emelni a Miskolc Önkormányzatának támogatását és részvételét. Haladásunkat egészségesen befolyásolja a közösen támasztott kritériumok megléte, miszerint a tagok soraiba kimondottan csak olyan személyek, irodák, cégek nyerhetnek felvételt, akik igazoltan megfelelnek a Szövetségünk részéről a mai elvárásoknak normatíváknak megfelelően összeállított és elfogadott feltételeknek. Rendelkeznek a tevékenységükhöz elengedhetetlen szakmai, valamint tárgyi feltételekkel, megegyezik működési koncepciójuk a Szövetség tagjai által felállított és a mindenki részéről elfogadott Etikai és Működési szabályzattal. Szakmai gyakorlatuk legalább 18 hónapra visszavezethető. Amennyiben mind ezek birtokában kérik felvételüket, rendelkezniük kell legalább két meglévő tag ajánlásával a Szövetség taggyűlésének felvételi elbírálásához.